A LADA Baráti Kör hivatalos honlapja
Szerző: Pavel (Baranya Pál) utoljára módosítva: 2006.12.13.


Már gyártják a hazánkban csak nem régóta kapható Kalina GTI változatát is. Persze az alapmodell megérkezésére is majd’ két évet kellett várnunk. A gyári sportváltozat kívülről a kategóriában szokásos stílusjegyeket hordozza, látványos spoilereket és 15 colos könnyûfém keréktárcsákat kapott, amelyeken 195/55 méretû abroncsok feszülnek. Az utastérben a sportülések jelzik a GTI kivitelt. Az autó felszereltsége egyébként meglepően gazdag, hiszen az ABS és az elektronikus fékerő-elosztó mellett széria benne a két légzsák, a légkondicionáló, valamint az mp3-as CD-lejátszó is.
A motortérben a már a 110-es sorozatból is jól ismert 1,6 literes, hengerenként négyszelepes motor dolgozik, amelynek teljesítményét kisebb átalakításokkal 115 lóerőre tornázták fel, ami igen kevésnek tûnik ahhoz, hogy felvegye a verseny a nagy márkák hasonló típusaival.

   Egészen más szempontok alapján született meg azonban a TMR tuningcég MT GTI névre keresztelt Kalinája, amely agresszív, túlzásoktól sem mentes külsővel készül. Az 1.8-as motor 161 lóereje és 169 newtonméter legnagyobb nyomatéka már valóban sportos menettulajdonságokat biztosít a kocsinak, igaz, a gyári GTI-nél jóval borsosabb áron.


   

Impresszum

Tartalom: a weboldalon található tartalom sokéves munka gyümölcse, amelyhez rengetegen járultak/járultatok hozzá. Kevés lenne felsorolni a neveket, viszont minden cikkünknél látható az eredeti szerző neve. Nagy köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a páratlan tartalmi színvonalhoz. A köszönet Benneteket illet!

Eredeti ötlet és a régi weboldal statikus szerkesztése (több, mint 1GByte!) - Bal3

Arculatterv: a gragfikai pályázat nyertese: Debrei Tamás (debaj)

Aktuális weboldal programozás: (HTML, PHP, MySQL) Bálint Tamás

Kapcsolat

Amennyiben cikket küldenél az oldalra, vagy egy hibára hívnád fel a figyelmünket, várjuk leveledet.

E-mail: zsiguli@zsiguli.hu

LADA Baráti Kör . Copyright: 2020. All rights reserved.