IRC

(Szerző: z. (Houdek Zoltán), utoljára módosítva: 2009.10.14.)

A Lada Levelezőlistán és a fórumon kívül az IRC-n is zajlik az az élet, ami a tagokat illetve a zsiguli.hu látogatóit összetartja.

Magyar nyelvû IRC csatorna: #lada

Szeretnénk mindenkit invitálni egy kis csevegésre az IRC #lada.hu csatijára. A nap folyamán bármikor érdemes felnézni, mert szinte mindig van fent valaki.

Az IRC-re csatlakozni 2 lehetőség van:

1. letöltöd valamelyik IRC kliensprogramot, pl: mirc, telepíted, majd beállítod a nick-nevedet, a szervert (sote.irc.hu, elte.irc.hu, extra.irc.hu, atw.irc.hu), a portot (6667), a csatornát/chanel-t (#lada.hu) és belépsz.

2. elballagsz a http://chat.ircnet.org oldalra és onnan lépsz be, itt nem kell telepíteni semmit, beírod a nick-ed, meg a csatornát és már megy is. Először csevegőknek érdemesebb ezzel kezdeni, aztán ha tetszik az IRC, lehet telepíteni valamelyik klienst.

Természetesen itt is vannak elvárt viselkedési formák, ezért megkérünk mindenkit, hogy legelőször olvassa el a netikettet, de minimum: köszönni és elköszönni, nem követelőzni, nem káromkodni! Statisztiki céllal, illetve a csatorna folyamatossága miatt vannak botok is, velük hiába próbálsz beszélgetni...

Szeretettel vár mindenkit a jelenlegi törzsgárda (a teljesség igénye nélkül):

Acsay Szabolcs (ASz)
Albrecht Rajmund (Raja)
Baranya Pál (Pavel_)
Benkő Ádám (kisB)
Bungyis Gábor (bg_)
Farkas Zoltán (Zorro23)
Gora Ákos (akos51)
Hegyi László (_Dzsoni_)
Kiss Arnold (_Arnold_)

Angol nyelvû IRC csatorna: #lada

Erre a csatornára is igaz az előbb leírtak többsége. Ez a csatorna az Undernet hálózaton van. Egyetlen hálózatot támogató IRC klienssel tehát sajnos nem lehet egyszerre a #lada.hu és a #lada csatornán is jelen lenni. Ezt a csatornát az angol nyelvû ladás levelezûlista tagjai szokták látogatni, és mindenki mást is szeretettel várunk. A következû országokból szoktak megjelenni a Ladás barátok: USA, Anglia, Finnország, Észtország, Lengyelország, Magyarország, Bulgária, Hollandia, stb.