Gamma 112 - Fedélzeti Számítógép a 110-es családnak

(Szerző: Zotya (Palkó Zoltán), utoljára módosítva: 2007.01.02.)

Miután a szamarám után megvettem a 112-esemet úgy éreztem, hogy információ hiányban szenvedek a kocsival kapcsolatban. Az ECU átvette a hatalmat, az eddigi ismeretek hirtelen értéküket vesztették. Már pedig szeretem tudni, mi van az autóval. A 112 még mindíg a szerelhető autók kategóriájába tartozik, nincsenek extra szerszám igények, és nem kell lebontani a fél autót egy izzócseréért. Így egy kocsi állapotáról informáló eszköz még értékesebbé tud válni.
Az alap igényem egy hibakód kiolvasó, és esetleg kiütő készülék volt. Némi kotorászás, és pár próbálkozás után az orosz Ferrum Group Gamma terméke mellett döntöttem. E döntést nagyban elősegítette Karesz demója is :-)Miután megvettem az eszközt, kezdődhetett a beszerelés. Ez nem okozott különösebb gondot. Ki kellett a középkonzolból pattintani a gyári órát, és mögötte meg is lehetett találni a gyári kábelezés részeként a csatlakozót, amit csak fel kellett dugni a készülékre. Innentől már volt egy komplett fedélzeti számítógépem megtett út, megtett idő, fogyasztás és társai. Sőt, még szervízintervallumokat is be lehet állítani, és a készülék szól, hogy itt az olajcsere ideje :-)
De az ECU információinak kezeléséhez még egy vezetéket ki kellett húznom az OBD-ből a Gammába. Amint ezt megléptem, eljött az információs kánaán. A hibakód kezelésen túl folyamatosan figyelemmel tudtam követni az aktuális előgyújtás értéket, a léptetőmotor állapotát, a légtömegmérő által mért értéket, mindent. Ez kell nekem!

A kezelést az orosz nyelv némileg megnehezíti ( hiába tanultam 7 évig ), de hála Karesznak, kaptam tőle egy magyar nyelvû leírást is.

Ha valakinek esetleg megtetszett a készülék, akkor keresse Katona Laci bácsit: 52/530-105  20/322-6278

Hozzászólások ehhez a cikkhez:
Sajna Laci bácsit már ne keressétek ...
Mivel úgy látom, hogy jelenleg nincs emberetek Gamma fedélzeti számítógépek beszerzésére, ezért ha szükségetek van valamire keressetek engem a kisgazdag@gmail.com e-mail címen, vagy a +380992725335 telefonszámon.
A www.auto-kiev.com/computers honlapon megtekinthetitek a jelenlegi termékeket.