A LADA Baráti Kör hivatalos honlapja
Szerző: Zotya (Palkó Zoltán) utoljára módosítva: 2008.01.20. Lada Priora Ugyan jelenleg az európai piacon még nem kapható, Oroszországban már megvásárolható a legújabb sorozatban gyártott Lada típus, a Priora.

Jelenleg még kint is csak a szedán verzió vásárolható meg, azonban hamarosan a hatchback is elérhető lesz.

Egyes információk szerint az orosz gyár a Kalina gyártásának megkezdése körül fontolóra vette egy teljesen új alapokon nyugvó gépkocsi tervezését. A döntéshez egy amerikai tanácsadó céget is igénybe vettek, akik azt javasolták a cégnek, hogy inkább a 110-es családot vegyék újra elő, és fejlesszék tovább.
Így született a Priora.
Bár a Priora a 110-es faceliftje, sikerült az eredeti autóhoz képest a jelenleg divatos formavilághoz jobban illeszkedő fazont kialakítani. És ez nem csak a külsőben jelenik meg, hanem az utastér belsejében is.Az autó egyéb újdonságokkal is szolgál. A leg meglepőbb, hogy rengeteg dokumentáció jelent meg az autóról, és a fejlesztés főbb eredményeiről - igaz, egyenlőre csak oroszul. Másrészt a facelift koránt sem csak egy formai megújulás, rengeteg egyéb irányú  fejlesztés is helyet kapott a kocsiban. Természetesen az európai piac miatt kötelező fejlesztések is elkészültek, mint szervókormány, ABS, légzsák, de ezen túl a futómûvet is hangolták ( az első futómû progresszív rugókat kapott ) , és a motor is komoly hatásfok növelésen esett át.

Éles Ricsi összegyûjtötte a jelenleg elérhető anyagokat, és rendelkezésünkre bocsájtotta. Mi pedig közreadjuk.

Általános ismertető

A főbb változások ismertetése

Alkatrész katalógus

A motor változásai

Motor ismertető

ABS Anyag

Légzsák

Futómû

Szervókormány


Priora európai forgalmazását 2008 november hónapjától Németországban kezdik el sedan és hatchback karosszériával.
Alapfelszerelésként már légzsákot és ABS-t is tartalmazó autó ára nem haladja meg a 110-es széria árait. Motorválaszték szintén meg egyezik a 110-es motorjaival 1.6L 8szelepes és 16 szelepes motorok melyek megfelelnek az EURO 4-es normáknak.
Már csak remélni tudjuk az hogy ez a modell Magyarországon is forgalomba kerül. (A Magyarországi kereskedési hozzá állást látva valószínű hogy nálunk nem kerül forgalomba ez a tipus). A Lada gyár 2009 év elején a kombi verzíót is gyártásba veszi. A forgalmazása Európába 2009 év végén kezdik meg 2171 tipusszámmal.Ui: Aki Priorát akar vásárólni az megteheti 2008-tól tőlünk nyugatabra bármelyik Lada kereskedőnél.
Mindig történnek előre nem látható események. Az eladásairól nem híres Hungaro Lada 2008. decemberétől megkezdte a (Priora)2170 és a 2172 tipusjelű autók forgalmazását melyek elég magas alapfelszereltséggel és még extraként kérhető klímával és ABS-el vannak ellátva. A Priorák alapfelszereltsége 4db elektromos ablak, elektromos tükrök, fűthető ülések, szervokormány magaságbam állítható, fedélzeti számítógép,Ködlámpák elöl,teljes centrál zár( külön nyitható vezető ajtó, őszesajtó,csomagtartó mindezek a kulcsba épített távirányítóval)és könyüfémfelnikkel. Az autó a 110-es szériában lévő egyéb pluszokat is tartalmazza. motorizáltság csak 1.6L-es 16 szelepes egység 97L-erővel.Így hát aki Priorát akar már itthon is megteheti egy alapfelszereltségű Dacia áráért. Szerintem jobban megéri a Priora az árát!!
Olvastam egy olyan hírt a hungaroLADA honlapján, hogy tervbe van véve hogy 2008-tól LADA PRIORA-kat is értékesíteni fgnak Magyarországon. Ha ez összejönne az nagyon király lenne.
Persze kezdetben úgyis csak a sedan verzió lenne elérhető sajnos. Szerintem ezzel a típussal már talán valamiféle sikert könyvelhetne el a hungaroLADA, mert sajnos az utóbbi időben nem ment nekik a szekér.2007-ben csak 77 autót adtak el:(Talán több ember venné meg mint a 11X típuscsalád valmelyikét. Főleg ha reklámoznák a TV-ben is hogy van ez a kocsi, mint ahogy a többi gyártó.
http://lada.hu/lada2170.html

Impresszum

Tartalom: a weboldalon található tartalom sokéves munka gyümölcse, amelyhez rengetegen járultak/járultatok hozzá. Kevés lenne felsorolni a neveket, viszont minden cikkünknél látható az eredeti szerző neve. Nagy köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a páratlan tartalmi színvonalhoz. A köszönet Benneteket illet!

Eredeti ötlet és a régi weboldal statikus szerkesztése (több, mint 1GByte!) - Bal3

Arculatterv: a gragfikai pályázat nyertese: Debrei Tamás (debaj)

Aktuális weboldal programozás: (HTML, PHP, MySQL) Bálint Tamás

Kapcsolat

Amennyiben cikket küldenél az oldalra, vagy egy hibára hívnád fel a figyelmünket, várjuk leveledet.

E-mail: zsiguli@zsiguli.hu

LADA Baráti Kör . Copyright: 2020. All rights reserved.