Feladatsor

Készítsen egy parancssori PHP alkalmazást, ami a standard kimenetre kiírja a paraméterben megadott szöveget, majd ezt a szöveget leteszi egy mappába is. Az alkalmazás min. három fájlból álljon. A fájlok közötti függőségeket, és a mappa létrehozását a Composer (https://getcomposer.org) segítségével készítse el.

A Laravel keretrendszer segítségével készítsen egy Regisztráció nevű csomagot (http://laravel.com/docs/5.2/packages). Hozzon létre egy proba nevű (MySQL) adatbázist, majd az Artisan segítségével készítse el az alap táblákat. Hozzon éltre egy űrlapot a proba adatbázis users táblája alapján. Az űrlap responsive legyen. Az űrlapon megadott adatokat hitelesítés után mentse el a megfelelő táblába. Az oldal legyen többnyelvű.

A Laravel keretrendszer segítségével készítsen egy StoredProcedues nevű csomagot. A mellékelt proba adatbázis tábláit töltse fel a meglévőek mellé. Készítsen két Stored Procedures-t. Az egyik SP adja vissza ügyfelek minden adatát. A másik SP adja vissza termékek alapján a megrendeléseket. A két SP két különböző oldalon jelenjen meg, amit a csomagon belül a routes.php-ben határozzon meg. Az adatok megjelenítéséhez használjon datatables-t. Az oldal legyen többnyelvű.

Extra feladatként csinálhat egy harmadik SP lekérdezést, amiben a megrendeléseket kérdezi le egy adott intervallumban ügyfelek, és termékek alapján. A dátumot egy űrlapon lehessen megadni. Az adatok lekérdezésére Ajax+JQuery párost használjon.

proba_megrendelesek.sql
proba_termekek.sql
proba_ugyfelek.sql