A LADA Baráti Kör hivatalos honlapja
Szerző: Houdek Zoltán (z.), Utoljára firssítve: 2007.02.22.

A honlap és a baráti társaság létrejötte 1999-re nyúlik vissza.
 
Az első lépés a Lada Levelezőlista létrejötte volt
, ahol az internetes Ladások összejöhettek. Ezt Z. alapította meg, úgy 99' nyarán. Néhány internetes lapon (index.hu fórumok, HIX-Autó, rally.hu) bejelentve a létezését, hamarosan elkezdett gyarapodni a levelezőlista létszáma. A lista moderálatlan (volt), a hangulat baráti és (meglepő módon) flame-mentes. Több szerveren is laktunk már, jelenleg a Yahoo által üzemeltetett Yahoogroups ingyenes szolgáltatást használjuk. A tagság jelenleg 500 fő feletti.

Elkezdtünk írogatni, levelezgetni, gyûltünk, és zskondor feldobta az ötletet, miért nincs még oldalunk?
Nos itt van! :-) Bal3 hozta létre, folyamatosan bővítgetve, főleg a levelezőlistán is publikáló Ladások írásait illetve saját dokumentumait gyûjtve össze. A méret meghaladta az 1,5 Gigát! Megtalálható a típusismertetőktől kezdve a szerelési utasításokon keresztül a képgyûjteményekig minden.

A honlap eredeti neve "Ladaklub" volt. Az LBK-t gyakran keveri(te)k össze a Lada Club Hungary-vel, ezért a megtévesztő ladaclub.hu domain mellé a megvásároltuk a zsiguli.hu domaint.

Többszöri indítványozás után 2001-ben elhatároztuk a hivatalos társadalmi szervezetté való alakulást. A másik mûködő klub, a Lada Club Hungary nevû társaság nevével való összecsengés miatt a nevünket "Lada Baráti Kör"-ként szavaztuk illetve határoztuk meg, ami utal is kis társaságunk jellegére. Az alakuló közgyûlést 2001. december 11-én tartottuk Kecskeméten, 24 alapító taggal. A társaság bejegyzése 2002 júniusában történt meg. A tagok számára egy külön levelezőlista jött létre, itt csak a társaság ügyvezetésével kapcsolatos információkat postázzuk, minden Ladás téma továbbra is a Lada levelezőlistán megy.

2006-ban a weboldalt végre dinamikus adatbázis-alapokra helyeztük, így az eddiginél gyakrabban szolgálhatunk majd frissítésekkel.

Impresszum

Tartalom: a weboldalon található tartalom sokéves munka gyümölcse, amelyhez rengetegen járultak/járultatok hozzá. Kevés lenne felsorolni a neveket, viszont minden cikkünknél látható az eredeti szerző neve. Nagy köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a páratlan tartalmi színvonalhoz. A köszönet Benneteket illet!

Eredeti ötlet és a régi weboldal statikus szerkesztése (több, mint 1GByte!) - Bal3

Arculatterv: a gragfikai pályázat nyertese: Debrei Tamás (debaj)

Aktuális weboldal programozás: (HTML, PHP, MySQL) Bálint Tamás

Kapcsolat

Amennyiben cikket küldenél az oldalra, vagy egy hibára hívnád fel a figyelmünket, várjuk leveledet.

E-mail: zsiguli@zsiguli.hu

LADA Baráti Kör . Copyright: 2020. All rights reserved.