Bene Viktor (VNC)

Zámoly
2105 (1986); 2105-3 (1994)

Üdv mindenkinek!

A Lada Baráti Körrel való kapcsolatom valamikor a múlt század végén kezdődött. (De jól hangzik. :) ) Akkoriban még bárki jelentkezhetett tagnak, de valamiért kimaradtam a buliból. Nagy megtiszteltetés, hogy 16 év után, 100. tagként közöttetek lehetek. Sokan voltatok,vagytok számomra példaképek, és a fórumban, valamint a cikkek között szemezgetve sokat tanultam tőletek ez alatt az idő alatt. Ladából jelenleg két és fél darabbal (már három és féllel) rendelkezem, ha nettósítjuk (minusz rozsda), akkor csak másféllel (már kettő és féllel). Remélhetőleg ez a közeljövőben megváltozik, mert nagyon hiányzik a mindennapjaimból egy hátulhajtós VAZ. (Meg is változott :) )
http://zsiguli.hu/documents/285/thcixiiwiwwide.jpgŐ itt Cixi. Nem egy kiállítási példány, de 2003 óta hűséges társam.

Frissítés

Végül nem bírtam Lada nélkül, így 2016. július 3-án vettem egy 2105-3-at is, napi használatú autónak. 1994, 1500-as motor, 5 sebesség. A 120 lóerős Lanciámtól váltam meg érte. Elmondhatatlanul jó érzés ismét minden nap hallani a hangját!

Gyors gyújtás-, és karburátorállítás, apróbb hiányosságok pótlása volt eddig, meg eltüntettem belőle az üléshuzatokat, és leszedtem az ótvar dísztárcsákat is. Még gyári a fényezése. Nem hibátlan, de vállalható.

http://zsiguli.hu/documents/285/vnceta.jpg

Közben eltelt pár hónap, a piros kockából családtag lett. A fék nem volt valami jó állapotban, ezért mindent, ami rossz, kicseréltünk bene, főfékhengertől a fékbetétig. Kapott négy fehérre festett lemezfelnit, meg a régi kockám sportkormányát és máris kellemesebb lett a látvány.

http://zsiguli.hu/documents/285/HDR1.jpghttp://zsiguli.hu/documents/285/belter.jpg

Azért lesz rajta még tennivaló, de ez egy ilyen műfaj.

2016 november, végre eljutottam oda, hogy volt idő foglalkozni az autóval ismét. Gyakorlatilag olajcserével egybekötött szelephézag-beállítás, láncfeszesség beállítása, karburátor (volt benne ledugózás, rossz tömítés, megszakadt menet) és gyújtás karbantartása-beállítása volt a program. Előkerültek a hiányzó lóerők, és gyönyörű lett a hangja is, mintha kicserélték volna. Szerencsére nem nagyon piszkáltak még a motorban semmit.

http://zsiguli.hu/documents/285/motor.jpg